The event

KCBS BBQ Competition

Een bbq wedstrijd zoals ze dat in Amerika doen! Diverse teams bereiden 4 categorieën vlees; pork, ribs, kip en brisket. Deze stukken vlees zullen ze zelf aan moeten schaffen maar worden wel gekeurd door de organisatie. Ze bereiden deze en moeten ze vervolgens op een vaste tijd inleveren in een box met alleen sla, peterselie of niks als ondergrond. De boxes worden beoordeeld op appearance, taste en tenderness. Inlever tijden:
  • Chicken - 12:00
  • Ribs - 12:30
  • Pork - 13:00
  • Brisket - 13:30

SCA Whole Hog

Whole hog Een nog vrij nieuwe categorie die volgens een andere jurering word beoordeeld. De gecertificeerde jury loopt langs de teams om zo een "on site" judging te doen. De teams versieren en presenteren hun varken op diverse prachtige manieren en laten zo de jury zien en proeven van hun varken. Daarna zullen de teams een "blind box"moeten opmaken die vervolgens blind gejureerd word op: Appearance, Taste, Texture/Moist, and Overall Impression. Tijden: zaterdag

SCA Steak

Grill jij de beste steak van de wereld? Tijden: zaterdag

Demo’s

Zaterdag en Zondag vrije toegang voor publiek, we hebben  voor de bezoekers een BBQ markt, doorlopende BBQ demonstraties bij het Horeca Plein.  

Foodcourt

Haarlemmermeers BBQ party: Proef de gerechten van Nederlands meest gerenommeerde pitmasters zoals T Rex BBQ & Smokehouse, Stokes BBQ en  Ieder met zijn eigen signatuur BBQ gerecht. Maar ook Meerfriet  zal er zijn.

Live Music

Op.... zal er een live band optreden.
Klik hier om het volledige programma te bekijken

Interested in competing?

Register here

Sponsored by

About the event

DE plek waar bbq fans samenkomen en strijden om de bragging right, prijzengeld of om gewoon heerlijk te bbq'en. In het weekend van Pinksteren 30+31 mei 2020 vind in het Haarlemmermeerse Bos, de 9e editie plaats. Het belooft weer een groots weekend te worden waar jong en oud zich kan vermaken. De bbq teams lijst word steed langer en er komen teams vanuit heel de wereld!
Grilling:
Smoking:
Eating:
Having fun:
Drinking:

Facebook reviews

Geweldig evenement. Zie (en proef ) hoe de wedstrijdteams aan het werk zijn. Heerlijke sfeer, leuke workshops en ook nog mooie spullen te koop voor je bbq uitrusting. Die offset smoker moet en toch maar een keer komen.

Hendrik Jan Cassee

Super leuk om te kijken hier . Is van alles wat op BBQ gebied . En het is ook erg gezellig .

Raymond Duineveld

Super gaaf evenement voor jong en oud waar ontzettend veel bbq’s te vinden zijn in alle vormen en maten zoals een echte minion bbq wat de jongens erg gaaf vonden.
Dit is het grootste BBQ evenement van Europa wat zeer goed georganiseerd was.
Ik zeg volgend jaar weer.

Taco En Nancy van Tol

Superleuk event. Wist van het bestaan in Nederland niet eens af. Heel veel gezien, geleerd en geproefd. We komen zeker volgend jaar weer!!!

John Keyzers

Some facts about us

0
International teams
0
edition no
0
max teams
0
Percentage Magical bbq vibe

A message from the bbq fairy

Have fun y'all!
Harry Havinga